Geschiedenis van Velsen

Dit gebeurde allemaal in de buurt van onze woonplaats

Tijd van televisie en computers

In onze geschiedenisboekjes vind je over het algemeen feiten, die overal in de wereld zijn gebeurd. In de Historische Canon van Velsen gaat het allemaal over dingen, die gebeurd zijn op plaatsen, die wij bij wijze van spreken elke dag voorbijrijden.

Denk maar aan de pont, de ruïne van Brederode, de Zandhaas enzovoort.

De samenstellers van deze canon hopen dat jullie interessante dingen in deze Canon vinden en begrijpenwat er in deze streek eigenlijk allemaal is gebeurd.

Als je rechtsboven op het speldsymbool (Kaart) klikt, krijg je een Google-pagina, waarop je de plaats ziet waar je in enkele gevallen -zelfs nu nog- sporen vindt van de in deze Canon beschreven verhalen. Je ziet eigenlijk hetzelfde als wat de hoofdpersoon van het verhaal heeft gezien. Hoewel, meestal is er wel het een en ander onherkenbaar veranderd.

Veel plezier tijdens het werken met deze onderwijsversie van de historische Canon van Velsen. En heb je opmerkingen of wil je nog meer weten? Reageer gerust en stel je vragen aan de leden van de Historische Kring Velsen. Zij helpen je graag! Mail