Vrije tijd

'Ga je mee zwemmen?', vraagt Jeroen. 'Karin en Yvon zijn er al heen'. 'Ik kom eraan', zegt Marc. Ze fietsen naar het nieuwe buitenzwembad 'De Lubert'.

Het is de warme zomer van 1971. Het is druk in het zwembad en op de ligweide. Lekker om even na schooltijd te kunnen zwemmen. In het weekend is het natuurlijk veel drukker. Je moet in de rij staan om van de duiktoren te springen.

Zaterdag

Mensen krijgen na 1960 meer vrije tijd. De werkweek wordt korter en de vakanties worden langer. En op de 'vrije zaterdag' hoef je niet meer naar school of naar je werk. Ook de welvaart groeit. Mensen verdienen meer geld. Hun kinderen kunnen vaker op verenigingen en clubs.

Sportief

De gemeente legt meer sportgelegenheden aan. Bij 'De Lubert' komt een overdekt binnenbad en je kunt er tennissen en midgetgolfen. Binnen sporten kan vanaf 1974 in sportzaal 'De Zevensprong' en later sporthal 'Heuvelland'. Veldsporten als voetbal en korfbal bestaan al. Maneges om paard te rijden worden gebouwd. In 1987 wordt de golfbaan in gebruik genomen. Keuze genoeg!

Openluchtbad sluit

Jammer is dat twee jaar later het openluchtbad sluit omdat er steeds minder bezoekers komen. Men gaat liever naar de Grote Siep en het Wylerbergmeer met de auto.

 

Rechten

Vereniging Heemkunde Groesbeek, CC-BY-NC