Bloemenveiling

Al sinds 1917 bestuurt de Coöperatieve Veiling Vereniging Utrecht en Omstreken vijf locaties in en rond Utrecht waar groente, fruit en bloemen worden geveild. Voor uitbreiding koopt de veilingorganisatie in 1968 drie hectare grond aan de Utrechtseweg nabij boerderij Den Hoet (Grauwaart / 't Zand). Hier verrijst een nieuw veilinggebouw voor planten en bloemen dat in 1970 zijn deuren opent. De omzetten zijn gunstig en in 1980 kan het complex worden uitgebreid met een groothandelscentrum.

Als eind jaren negentig veel tuinders hun bedrijf moeten verkopen voor de aanleg van Leidsche Rijn, verliest de bloemen- en plantenveiling veel klanten. In 2018 fuseert Bloemenveiling Vleuten noodgedwongen met Bloemenveiling Oost Nederland tot het bedrijf Plantion. In 2010 worden alle activiteiten overgebracht naar het nieuwe veilinggebouw in Ede en verliest het gebouw aan de Utrechtseweg zijn functie als veiling. 

Het gebouw in Vleuten is nog een paar jaar gebruikt door de Bazar Utrecht en daarna  gesloopt, om ruimte te maken voor het nieuwbouwproject de Veiling in 't Zand.