De canon als edu-app voor tablets

Actueel

Canon eduappSteeds meer scholen stappen over op het gebruik van tabletcomputers in de klas, om er vervolgens achter te komen dat nog niet voor elk vak bruikbaar 'mobiel lesmateriaal' voorhanden is.

Voor het vak geschiedenis is in deze behoefte inmiddels voorzien: de canon van Nederland is als edu-app beschikbaar voor Apple- en Android-tablets. De edu-app entoen.nu is ontwikkeld door stichting entoen.nu in samenwerking met ontwikkelaar Bright Side of Life en onderwijsadviesbureau Mediant.

De edu-app entoen.nu is bedoeld voor groep 5 t/m 8 van het primair onderwijs. De gratis basisversie van de app bevat veel informatie die ook te vinden is via www.entoen.nu, zoals de leerlingenversies van de vijftig vensters, afbeeldingen, verwijzingen naar websites, boeken, films en excursiemogelijkheden.

De volledige versie van de app (die € 6,99 kost) is bovendien uitgerust met de interactieve vensterplaten, en met een speels 'opdrachtenwiel' per canonvenster, met daarin opdrachten die individueel, in tweetallen of in een groepje uitgevoerd kunnen worden. De leerlingen hebben zelf invloed op de samenstelling van de opdracht.

Bekijk de informatieve instructievideo waarin de werking van de edu-app wordt gedemonstreerd.

De eduapp entoen.nu kan gedownload worden vanuit zowel de Apple- als Android-webwinkel.