Zeppelin
Op 18 juni 1932 landde de Graf Zeppelin op vliegveld Twente. Een zeppelin leek op een reusachtige luchtballon, die bestuurd kon worden. Motoren zorgden ervoor dat de zeppelin vooruit kwam. De komst van de zeppelin was zo bijzonder dat zelfs prins Hendrik, de man van koningin Wilhelmina, naar Twente kwam voor een tochtje in de zeppelin.
Vliegveld Twente
Sinds 1920 werd er in Twente druk overlegd over de aanleg van een vliegveld. Uiteindelijk werd het vliegveld in 1931 geopend. Burgemeester Bergsma van Enschede zei bij de opening dat hij hoopte dat het vliegveld Twente veel voordeel zou opleveren.
Vliegen
Vanaf 1932 kon je per vliegtuig van Twente naar Schiphol reizen. Later vertrokken er ook vliegtuigen naar Groningen en Eindhoven. In 2007 werd het vliegveld gesloten. De laatste jaren werd het vliegveld vooral gebruikt voor vakantievluchten naar Zuid-Europa.
Koninklijke Luchtmacht
Vliegveld Twente werd niet alleen gebruikt voor passagiersvluchten. Ook de Koninklijke Luchtmacht gebruikte het vliegveld. Dat zorgde voor veel banen. Maar niet iedereen was blij met aanwezigheid van de Luchtmacht. De straaljagers veroorzaakten veel geluidsoverlast bij de mensen die vlakbij het vliegveld wonen.
Twentekanaal
De bereikbaarheid van Twente werd ook op andere manieren verbeterd. Zo werd op 6 mei 1936 het Twentekanaal geopend. Schepen konden nu vanaf de IJssel bij Eefde naar Enschede varen. Tegenwoordig wordt het kanaal nog altijd door 15.000 schepen per jaar bevaren.
Over de weg
Lange tijd was Enschede moeilijk per auto te bereiken. Pas in 1977 werd Enschede aangesloten op de snelweg A1. Sinds de aanleg van de snelweg worden veel goederen per vrachtwagen vervoerd.