De Shetlandshow

Ponypark Slagharen

Tijd van televisie en computers

Pony's en vakantiehuisjes

In 1963 bouwde Henk Bemboom uit Slagharen bij een oude boerderij 24 vakantiehuisjes. Vakantiehuisjes? Wat is daar bijzonder aan, zal je denken. Maar in 1963 waren er in Nederland nog bijna geen vakantiehuisjes. Vrijwel niemand ging in die tijd op vakantie. Dat was veel te duur. Bij ieder huisje stond een Shetlandpony met een wagentje. Dat zag je nergens anders in Nederland. De belangstelling voor het nieuwe Ponypark Slagharen was zo groot, dat Henk het park datzelfde jaar nog uitbreidde.

Zwemmen, zwieren, zwaaien

Om de vakantiegangers en hun kinderen te vermaken, bouwde Henk een speeltuin en een zwembad bij zijn vakantiepark. Daarom wilden veel mensen een dagbezoek aan het park brengen. Ieder jaar kwamen er nieuwe attracties bij. Voor elke attractie moest je apart betalen. In 1972 werd er een vaste toegangsprijs voor het park ingevoerd.

Attractiepark

In 1990 namen de jongere Bembooms de leiding over het park over. Zij lieten de Wigwam Wereld bouwen, waarbij de bezoekers in echte wigwamtenten konden overnachten. Ook de naam van het park veranderde in Attractie- en vakantiepark Slagharen. Jaarlijks bezoeken meer dan 1.000.000 mensen het park.