In Duitsland worden alle politieke partijen verboden, behalve de NSDAP van Hitler

Actueel
Hitler spreekt de Rijksdag toe

In 1920 wordt in Duitsland een nieuwe partij opgericht. Dit is de NSDAP, de Nationaal Socialistische Duitse Arbeiders Partij. Het is een kleine partij, die niet veel te zeggen heeft in Duitsland. Maar dat verandert vanaf 1929. Dan gaat het erg slecht met de economie in de wereld.

Ook in Duitsland gaat het slecht. Veel mensen raken werkloos. Adolf Hitler, de leider van de NSDAP, zegt dat hij dat wel kan oplossen. Veel Duitsers zijn, net als Hitler, nog kwaad over het feit dat Duitsland de Eerste Wereldoorlog heeft verloren. En over de manier waarop de winnaars (Frankrijk en Engeland) Duitsland behandelen. Daarom krijgt Hitler veel aanhangers en groeit zijn partij snel.

In 1933 wordt de NSDAP de grootste partij van Duitsland. Hitler wil alle macht hebben in Duitsland. Op 14 juli 1933 zegt hij daarom dat de Duitsers alleen nog op de NSDAP mogen stemmen. Alle andere partijen worden door Hitler verboden. De belangrijkste mensen van de andere partijen worden opgepakt. Hitler heeft dan alle macht in Duitsland.