History in Concert – Editie Historisch Festival

Actueel
Historisch Festival Huis Doorn

Op 9 en 10 juli organiseren de Canon van Nederland en Museum Huis Doorn samen History in Concert: Editie Historisch Festival. Maak met het hele gezin een reis door de tijd en beleef meer dan 2500 jaar geschiedenis! Het Historisch Festival is een bruisend evenement op het landgoed van Museum Huis Doorn waar het verleden tot leven komt: van Romein tot hippie.

 

Historisch Festival Doorn: een bruisend evenement

Deze editie van History in Concert is onderdeel van de programmering bestaat uit een interactief familieprogramma waarbij bezoekers kennismaken met de Canon van Nederland.  Over het festivalterrein heen volgen bezoekers een speurtocht waarbij ze stempels op hun stempelkaart verzamelen en telkens iets leren over de Canonvensters. Daarnaast zijn er activiteiten en muzikale optredens die aansluiten bij verschillende vensters van de Canon van Nederland.

 

Van riddergevechten tot napoleontische paardenshows
Op het Historisch Festival vind je riddergevechten, kun je Vikingen ontmoeten, meezingen met de Geuzen en je vergapen aan de napoleontische paardenshows.

Je vindt er re-enactors in kostuums, historische settings, oldtimers, paardenshows en demonstraties, maar ook marktkraampjes, muziekoptredens en sfeervolle horeca. Het Historisch Festival heeft alle ingrediënten voor een informatief/educatief dagje uit met of zonder de (klein)kinderen.

 

Het Historisch Festival
Het Historisch Festival presenteert het verleden in tien tijdvakken, zoals die in het onderwijs worden gebruikt. Het festival biedt zo een laagdrempelige kennismaking met geschiedenis in de breedste zin van het woord, maar geeft ook een schat aan informatie voor wie verdieping zoekt.

Historisch Festival Doorn

Datum en locatie
Het Historisch festival Doorn vindt plaats op het 9 en 10 juli 2022 op het landgoed van Museum Huis Doorn.

Tickets

Koop je kaarten via de website van Museum Huis Doorn (ticketteam.com)