Grafische biografie Anne Frank

Actueel

AFS Trailer GB plaatjeVrijdag 9 juli verscheen Het leven van Anne Frank - De grafische biografie. De biografie geeft het hele leven van Anne Frank in woord en beeld weer en maakt het verband met de historische gebeurtenissen duidelijk. Het beeldverhaal richt zich op een groot publiek vanaf 14 jaar, heeft het formaat van een gebonden boek, telt 160 pagina's en is verkrijgbaar in alle boekhandels, stripspeciaalzaken en de museumwinkel van het Anne Frank Huis voor 14,95 euro.

De Anne Frank Stichting wil het levensverhaal van Anne Frank voor een zo groot mogelijk publiek toegankelijk maken. Een beeldverhaal is een aansprekende vorm om jongeren, en ook volwassenen, te bereiken. Daarom besloot de Anne Frank Stichting om over het leven van Anne Frank een beeldverhaal te laten maken.

De Anne Frank Stichting zal de biografie zelf verspreiden in het voortgezet onderwijs. Daartoe is de biografie aangevuld met een uitgebreid lespakket voor gebruik vanaf de derde klas VMBO-T/HAVO en VWO. Scholen kunnen de educatieve editie nu al voor komend schooljaar bestellen.