De eerste editie van History in Concert was een succes!

Geschiedenis is meerstemmig en actueler dan ooit. Op History in Concert belichtten Nederlands grootste muzikanten samen met tientallen musea thema’s uit de Canon van Nederland die vandaag weer opspelen of nog steeds impact hebben. Van hiphop tot opera: op het podium stonden Leo Blokhuis, Blaudzun met Krontjong-muzikanten, Ellen ten Damme, Herman Pleij met de Nederlandse Opera Studio, Linde Schöne en Zwart Licht. In de foyer van TivoliVredenburg presenteerden alle huidige deelnemende musea aan het Canonnetwerk zich in al hun veelzijdigheid. Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, was aanwezig op deze unieke avond waar muziek en geschiedenis samenkwamen. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.

Benieuwd naar de foto's? Check de Facebookpagina van het Nederlands Openluchtmuseum of Flickr.

Binnenkort maken we hier de datum van History in Concert 2019 bekend!

 

Dinsdag 16 oktober 2018
19.00-23.00 uur
19.00 uur start foyerprogramma
20.30 uur start zaalprogramma

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
3511 WC Utrecht

Bestel direct kaarten!

Het programma

History in Concert 2018 was een initiatief van alle huidige deelnemers aan het Canonnetwerk:

Allard Pierson Museum, Amsterdam Museum, Beeld en Geluid, Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Het Scheepvaartmuseum, Hunebedcentrum, Koninklijk Eise Eisinga Planetarium, Museum Catharijneconvent, Museum Huis Doorn, Museum Prinsenhof Delft, Nationaal Archief, Nationaal Militair Museum, Paleis Het Loo, Rembrandthuis, Rijksmuseum, Rijksmuseum Boerhaave, Rijksmuseum van Oudheden, Spoorwegmuseum, Tropenmuseum, Universiteitsmuseum Groningen, Watersnoodmuseum.

CJP en TivoliVredenburg zijn partners van History in Concert. Het Canonnetwerk wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, het K.F. Hein Fonds en de Gravin van Bylandt Stichting. 

Verdere uitbreiding van het Canonnetwerk staat gepland voor 2019 en verder. Lees hier een persbericht over de bekendmaking van veertien nieuwe musea in het Canonnetwerk op History in Concert.